Investeste in oameni!
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

Titlul proiectului: Integrare pe piata municii a somerilor de lunga durata, persoanelor inactive si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca Nr. de identificare al contractului: POSDRU / 106 / 5.1 / G / 75855




Cum raspunzi la intrebarile incomode de la interviu


 Cum raspunzi la intrebarile incomode de la interviu

Printre întrebările care ţi se vor pune la un interviu se numără:
De ce ai optat pentru acest loc de muncă şi ce ştii despre el şi despre compania sau firma respectivă?
De ce ti-ai ales această carieră/meserie? 
De ce te-aş angaja pe tine şi nu pe altcineva?
Ce te recomandă pentru acest loc de muncă?
Ce ai face într-un moment de criză/stres la locul de muncă? 
Cum te-ai descrie pe tine însuţi/însăţi ca persoană?
Care sunt punctele tale tari, dar şi punctele tale slabe?
 
Chiar dacă nu neapărat, dar este posibil să primeşti şi întrebări despre hobby-urile tale şi interesele tale în afara serviciului.
 
Cu siguranţă, dacă vii de la un alt loc de muncă, vei fi întrebat de ce l-ai părăsit, în ce circumstanţe (dacă ai plecat de bunăvoie sau ai fost concediat).
Ce ţi-a plăcut mai mult sau mai puţin la ultimul loc de muncă?
Care sunt scopurile tale pe termen scurt, mediu şi lung în privinţa locului de muncă şi cum plănuieşti să le atingi? 
Ce speri că vei face în următorii 5 - 10 ani? Şi, foarte important, ce salariu te astepti sa primeşti?

Astfel, strategia ta de răspunsuri la întrebările intervievatorului trebuie să se axeze pe discuţia despre locul de muncă şi pe abilitatea ta de a te descurca şi de a nu lăsa să te blocheze nicio întrebare.

Dacă eşti întrebat de ceva direct, menţionează ceva legat de locul de muncă. Dacă eşti întrebat despre vreo slăbiciune de-a ta, îndreaptă răspunsul către calitatile tale care intra in antiteza cu defectele (spre exemplu, poti spune că iti place un mediu dinamic, in care sa te lovesti de situatii noi, evitand astfel sa spui ca te plictisesc operatiunile repetitive).

Dacă eşti întrebat de o anumită disfuncţionalitate sau ceva neplacut din trecutul tau, (ex: faptul că ai fost concediat), fii pregătit să răspunzi că între timp ai acumulat experienţă şi că în prezent eşti în stare să lucrezi mult mai bine.
 
Evită să răspunzi la întrebările nepotrivite si ai grijă să nu vorbeşti nici mai mult, nici mai puţin decât atât cât este necesar ca intervievatorul să afle de la tine răspunsurile exacte la întrebările pe care le pui.
 
Nu încerca să răspunzi la întrebări lăudându-te, pentru că, atunci când pe intervievator îl vor interesa meritele tale, te va întreba cu siguranţă.
 
Nu vorbi neîntrebat şi în niciun caz nu iniţia tu dialogul! La fel, nu te mai întoarce din drum după terminarea interviului să mai spui ceva pozitiv despre tine, care ti-a scăpat. Va lăsa o impresie proastă şi cel mai probabil va fi un punct în minus pentru că va crea impresia că nu eşti o persoană organizată.



Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Copyright ©2011 PERSACT. Toate drepturile rezervate.